AMBACHT

Geniet van de smaak van echte ambacht! Het roken van voedsel gebeurde al in de oudheid. Roken was vroeger vooral een middel om het eten langer houdbaar te maken. Tegenwoordig roken we voornamelijk voor de typische rooksmaak deze typische rooksmaak is te verkrijgen bij visroken.nl

HOUTSOORT EN ROOKTON

Wij roken met een mix van Eiken, Beuken en nog een paar andere soorten. Dit geeft bij ons al vele jaren de lekkerste smaak aan vis en vlees. De kunst van het roken is voor elk product de juiste dichtheid van de rook te produceren. Iedere houtsoort geeft rook af met een andere geur en kleur, waardoor het voedsel een eigen smaak krijgt.

ONZE VIS

Voor het beste resultaat en optimale smaak gebruiken wij bij Visroken.nl bij voorkeur vette soorten, zoals forel, paling, makreel, zalm, en haring. De vissoorten waar wij het meeste mee werken is met zalm, paling en makreel.

ZALM

Wij werken met de beste zalm en deze is heerlijk warm gerookt met een malse smaak.

MAKREEL

Het vlees van deze vis bevat zeer veel vitamine B12. Makreel is een heerlijke vette vis die wij veel roken in onze tonnen.

PALING

De paling, wie kent hem niet.
Bij ons vers gerookt per pond te bestellen.

Bestellen

WARM EN KOUD ROKEN VAN VIS

Bij warm roken wordt vis gerookt bij een temperatuur tussen de 40 en 80 graden, deze methode van roken wordt bij ons het meest toegepast en en duurt ongeveer twee uur. Koud roken is moeilijker dan warm roken. De temperatuur ligt (afhankelijk van wat je rookt en het gewenste resultaat) ergens tussen de 10 en 25°C. Het roken kan van 4 uur tot 4 dagen duren. Al die tijd moet je de temperatuur in de gaten houden en zorgen dat de rook goed blijft!

VLEES ROKEN

Vlees wordt op een hogere temperatuur gerookt, tussen de 90 en 110 graden. De tijd varieert (afhankelijk van de grootte van het stuk voedsel, en of het al voorgegaard is) van een half uur tot een aantal uren. Ook kan je alle soorten vlees roken, zelfs zwezeriken, ganzenlever en nieren. Het eenvoudigst zijn worsten en varkensribbetjes. Vlees met weinig vet, zoals rosbief en varkenshaas, worden meestal kort gerookt, waarna de bereiding wordt voortgezet in de pan of in de oven. Ook roken wij regelmatig diverse wildsoorten.

Mocht u interesse hebben in een vleesvariant van Visroken.nl, neem dan graag contact op.

Contact
studio-mxdAmbacht